Ons bedrijf

Kaasboerderij 't Leenhof

Wij zijn kaasboerderij ’t Leenhof, een echt familie bedrijf, dat zich specialiseert in ambachtelijke verse geitenkaasjes van de melk van onze 200 geiten. Wij hebben daarnaast ook nog een 60-tal koeien deze melk gaat voornamelijk naar de melkerij Milcobel en een deeltje naar onze hoevewinkel om daar een aantal desserts van te maken, voorlopig nog geen koeienkaasjes.

Het mooie aan ons bedrijf is dat wij beslissen over alle factoren, om dan aan ons eindproduct te bekomen. Namelijk van zaadje tot kaasje. Het voeder voor onze dieren wordt grotendeels geoogst op ons eigen land rond de boerderij. In de lente en zomer mogen onze geiten en koeien vrij rond grazen in de wei. En zo verkrijgen we een heel milieu- en diervriendelijk kaasje (het hele productieproces kan je lezen op onze website onder de knop ‘productieproces.’) Ook zijn wij een open boerderij, iedereen mag onze boerderij bezoeken.

SBB_Leenhof_005
SBB_Leenhof_019

Het Leenhof-team

Zowel de kaasmakerij als de boerderij wordt recht gehouden door maar 5 personen. De 2 ouders Marc en Reinhilde, en de kinderen: Jolan, David en Bo.
Een echt familiebedrijf dus. 3 van de 4 kinderen hebben onlangs in 2021 het bedrijf overgenomen, dus echte jonge landbouwers op dit bedrijf!! De 2 ouders zijn nog lang niet weg hoor, zei moeten nu luisteren naar de kindjes. 😉

Het begon allemaal met 2 geiten…

Marc had besloten om de derde generatie te beginnen en om samen met z’n ouders André en Ivonne het bedrijf iets uit te breiden zodat er 2 gezinnen konden van leven maar net toen hij met veel goesting afstudeerde van de landbouw school werd er door Europa besloten om een melkstop in te lassen zodat elke melkveehouder gelimiteerd melk kon leveren aan de melkerij. Een jongensdroom viel in diggelen, want intussen had Marc een lief meisje , Reinhilde ontmoet die dezelfde levensdroom koesterde.

Iets creatiever dan maar, Euh.., het moet iets met dieren zijn…, We moeten het zelf in handen kunnen hebben…,We gaan zelf een afgewerkt product maken…., Ok , met het nodige vleugje romantiek, Geiten dan maar!!

Op 9 mei 1992 kwamen Sonja en Corine onze 2 eerste geiten naar onze boerderij die vanaf die dag ook het Leenhof werd want alle schakels tot “branding “ toe dienden we allemaal te beheren.

Buiten enkele sceptische blikken uit onze omgeving die dachten dat we aan late flowerpower periode begonnen kregen we veel aanmoedigingen om verder te zetten en 30 jaar later hebben ze 3 van hun 4 kinderen besmet met voldoende gedrevenheid om het verhaal verder te schrijven.

uit ons assortiment

Wat we te bieden hebben

Apero's

Crottins

Desserts

Smeerkazen